E ok să fii ok

Zilele trecute am văzut că a fost ziua internațională a simpaticelor emoticon, ocazie cu care m-am gândit că există zile pentru aproape orice pe lume. Uneori se atrage atenția asupra unor acțiuni importante, alteori se sărbătorește ceva haios, cert e că e loc de motive de sărbătoare întrucât nu sunt toate zilele luate. Iar dacă se suprapun, cu atât mai bine! Avem mai multe motive de petrecere. 
Unele zile par atât de inventate și de trase de păr încât am hotărât să inventez și eu una: Ziua națională a “e ok să fii ok!”. 

Este ziua în care trebuie respectate câteva reguli simple:
1. Conștientizezi că nu le poți face pe toate și că e ok așa.
2. Conștientizezi că nimeni altcineva, contrar posibilelor aparențe, nu le face pe toate și e ok așa.
3. Când vezi pe careva care pare să le facă pe toate, nu pui la suflet și nu te învinovățești. Ei sunt ok, tu ești ok.
4. Când vezi pe careva care nu poate să le facă pe toate și o dă în bară, nu arunci cu pietre și nu judeci. Ei sunt ok, tu ești ok.
5. Te vei simți bine în pielea ta și vei fi ok. 

Când spun “toate” mă refer la orice: relație, căsnicie, mămicie, viață în general.

Presiunea societății în ceea ce privește perfecțiunea este foarte mare și nu este doar copleșitoare dar și imposibilă. Viața perfectă, familia perfectă, copiii perfecți, femeia perfectă, mama perfectă care se ocupă de toate perfect. Brr! Există mulți care aleargă în această cursă invizibilă, duc copiii la câte cinci activități pe săptămână, la trei cursuri de engleză, japoneză, mandarină și la patru sporturi diferite încă de la vârsta de doi ani, să nu cumva să piardă startul și să le-o ia alții înainte. Culmea e că, deși fac toate astea, tot se simt vinovați și cred că nu fac suficient se multe pentru viitorul încununat de succes al copiilor.

Opriți-vă un moment și apreciați-vă! Trageți aer în piept și sărbătoriți faptul că sunteți ok! 
Iată mai jos câteva sugestii pentru a celebra frumos această zi nouă în calendarul evenimentelor din întreaga lume:

1. Sărbătoriți lucrurile mărunte: ați apucat să beți cafeaua caldă? Ați reușit să vă schimbați de pijama? Nu v-a aruncat nimeni mâncare pe haine la micul dejun? Iată câte motive de sărbătoare aveți!

2. Ziua în care nu spălați rufe! Coșul de rufe vă bântuie și aveți coșmaruri cu mormane de haine murdare care vă urmăresc și cer să fie spălate? A venit ziua în care aruncați un odorizant în baie, închideți ușa în urma voastră și prefaceți-vă că nu există! Piliți-vă unghiile, citiți o revistă și uitați de hainele murdare măcar pentru o zi! 

3. Ieșiți cu o prietenă la fel de imperfectă ca voi, vorbiți despre orice altceva decât despre treburile zilnice, beți o cafea sau mâncați ceva împreună!

Sper că v-am dat suficiente motive să treceți ziua “E ok să fii ok!” în calendar și multe idei despre cum s-o sărbătoriți. Încercați! Vă veți simți mai bine, parol!